DINA ÄNGDER GRÖNA

Det har varit dåligt med bokningar till hotell Vita huset under hösten och Nina och Johanna funderar på hur de kan locka till sig gäster. När Johanna läser en artikel om hur fågelskådare släpper allt och vallfärdar till platser där ovanliga fågelarter siktats får hon en briljant idé.  

Samtidigt som affärerna tar fart har Johanna fullt upp med att ta hand om sin 4-årige son som hon dumt nog tagit ur förskoleverksamheten. Även om hennes vän och arbetskamrat Klarne Karlsson ställer upp och passar sonen då och då kämpar Johanna med att balansera företaget med heltidsföräldraskap, vilket visar sig vara svårare än hon trott.

Nina går i hemlighet och funderar på livet. Kanske är det inte hotellägare hon vill vara för resten av sitt liv. Det har ju varit Johannas dröm, inte Ninas. Och när hon oväntat får ett spännande erbjudande ställs allt på sin spets. Men hur lägger hon fram det för sin bästa vän utan att riskera en splittring?


Även den eviga ungkarlen Klarne har omvärderat sitt liv och leverne. Han har skaffat sig nya jämnåriga vänner och tar sin ålder på allvar. Men en av fågelskådarna är väldigt påstridig och Klarne kan inte riktigt förstå hennes avsikter. Hur mycket förändring klarar en gammal gubbe?

Dina ängder gröna är den femte och fristående delen i Hallavikserien.