BOKFÖRLAGET GYLLENDUFVA

Gunilla von Schmeeren är nybliven änka och har ärvt sin makes anrika bokförlag Gyllendufva, som trots prestigefylld utgivning lider av stora, ekonomiska utmaningar. Om situationen inte vänder inom åtta månader kommer hon att tvingas att sälja företaget för att betala banken. Gunilla bestämmer sig för att anställa den erfarna förläggaren Petra, och tillsammans jobbar de för att få förlaget på fötter. Men kommer de att få tag i den lysande debutanten som inte svarar på mail? Kommer den bittra agenten göra allvar i sina hot om stämning? Och kommer de att ha råd att ställa ut på Bokmässan?

Bokförlaget Gyllendufva är den färgsprakande inledningen på serien om kvarteret Kronan, ett mysigt område i Huvudstaden där butiker och företag kanske drivs lite okonventionellt, men med stort hjärta. I denna skruvade, humoristiska skildring av böckernas värld får läsaren följa med till ett traditionellt förlag som plötsligt får två påhittiga kvinnor i toppen. Hemligheter avslöjas och vänskapsband knyts när författarna Sara H. Olsson och Lilly Emme tar sig an bokbranschen i detta kärleksbrev till feelgoodgenren.


Bokförlaget Gyllendufva är en lättläst feelgood full av humor, litteratur och påhittighet … Starka kvinnliga karaktärer förgyller boken.

@bookishlyfalling på Instagram

En fantastiskt tokrolig och dråpligt berättad feelgood av två av mina favoritförfattare. En bok att fnissa sig igenom.

Villa Frejas bokblogg

Så här ska FEELGOOD vara! Färgsprakande, underhållande och omöjlig att lägga ifrån sig!”

@millimys_books på Instagram